DOLAR 27,5678 0.47%
EURO 28,9600 0.62%
ALTIN 1.612,600,06
BITCOIN 7551880,27%
İstanbul
21°

AÇIK

18:55

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aksaray Merkez Ücretli Öğretmenlik Başvuruları (2021-2022)

Aksaray Merkez Ücretli Öğretmenlik Başvuruları (2021-2022)

ABONE OL
18 Ağustos 2021 22:01
Aksaray Merkez Ücretli Öğretmenlik Başvuruları (2021-2022)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKSARAY MERKEZ Ücretli Öğretmenlik Başvuruları; Başvuru Tarihi, İstenilen Belgeler, Başvuru Formu, Online Başvuru (e-Devlet), Başvuru Yeri, Başvuru Şekli ile ilgili Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ücretli Öğretmen Başvuru duyurusu…

AKSARAY (MERKEZ) İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 – 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU DUYURUSU

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında İlimiz, merkez eğitim kurumlarında ihtiyaç duyulan branşlarda ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.

Buna göre;

A) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ALANI İÇİN;

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği alanından mezun olan, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Diğer Fakültelerin öğretmenlik bölümü mezunu olan ve Diğer fakültelerin öğretmenlik meslek bilgisi dersini almış (Formasyon) çeşitli bölüm mezunu olanlar.

B) OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ALANI İÇİN;

2021-2022 Eğitim-öğretim yılında ilimizde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı
Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 29/07/2011 tarih ve B.08.0.OÖG.0.71.02.00-900/1985 tarih ve 2011/43 sayılı genelgesi ile ek ders karşılığı
görevlendirilme yapılması istenilmektedir.

Buna göre;

1-Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 sayılı kararına göre okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden yüksek öğretim programlarından
mezun, (Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Mezunları dahil) ataması yapılmamış öğretmenlerden, lisans belgesi/diploması olanlar ile yüksek lisans belgesi/diploması olanlar ( KPSS 121 puan üstünlüğüne göre)

2-Üniversitelerin ev ekonomisi Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunları, Üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği, anaokulu
öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği veya çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü önlisans
mezunları,

3-Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü, Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı Önlisans Mezunları,

4-Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyup, ön lisans mezunu olduğunu belgelendirenler ile Kız Meslek Lisesi
Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu olup, Her hangi bir alanda yüksekokul mezunu olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek, seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar,

5-Sınıf öğretmenliği alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olup, atanmamış olanlardan okul öncesi eğitimi alanında
düzenlenecek seminer programını (60 saat) başarı ile tamamlayanlar ile 9 sayılı talim ve terbiye kurulu kararında yer alan alanlardan mezun olup, atanmamış olanlardan okul öncesi eğitim alanında düzenlenecek seminer programını (60 saat) tamamlayanlar arasından ek ders karşılığı görevlendirme yapılacaktır.

C) BRANŞ ÖĞRETMELİĞİ İÇİN;

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim
programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin esaslar doğrultusunda atanabilecek nitelikte olan Lisans mezunlarından yapılacaktır.

Ç) İNGİLİZCE-ALMANCA-ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ ALANI İÇİN;

-Eğitim Fakültelerinin İngilizce, Almanca, Özel Eğitim Öğretmenliği alanından mezun olmak,
-Diğer fakültelerin öğretmenlik mezunu olanlar, Fen Edebiyat fakültesi mezunu olanlar, Lisans, Yüksek lisans ve Ön Lisans mezunu olanların ise “Ücretli Öğretmenler İçin İngilizce, Almanca, Özel Eğitim Uygulamaları Kursu” belgesi olanlardan görevlendirme yapılacaktır.
-Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 13/01/2021 tarihli ve 19150172 sayılı yazısında; Zihinsel, İşitme, Görme, Özel Eğitim Öğretmenliği alanından mezun olanlar hariç, diğer alan mezunlarından Özel Eğitim Uygulamaları Kursu belgesi istemektedir.

D) GENEL AÇIKLAMALAR:

Ücretli öğretmenlik başvuruları E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) sisteminden yapılacaktır. E-Devlet üzerinden müracaat ettikten sonra Pandemi nedeniyle İl Millî Eğitim Müdürlüğüne belge getirmeyeceklerdir. Görevlendirmeler yapıldıkça aşağıdaki belgeler istenilecektir.

– Görevlendirmeler 2020-2021 KPSS-10-120-121 sonuç belgesindeki puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.
-Görevlendirilen ücretli öğretmenin yerine kadrolu atama yapıldığı yada görevlendirildiği okulda ihtiyaç kalmaması gibi, öğretmenin kendisinden kaynaklanmayan sebeplerle görevi sona eren öğretmen, talep etmesi halinde başka okullarda ihtiyaç bulunduğunda öncelik tanınacaktır.
-Görev alan ücretli öğretmenlerin Valilik Onayı çıktıktan sonra Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları (Atama) şubesi tarafından ilgililer SMS yolu veya
telefonla bilgilendirilecek ve istenilen evrakları eksiksiz olarak Müdürlüğümüz Atama bölümüne getireceklerdir. Yapılacak incelemeler sonucunda başvuru şartlarını taşıyanların başvuruları onaylanacak, şartları taşımayan veya yanlış beyanda bulunan yada eksik belgeleri bulunanların görevlendirme Onayları iptal edilecektir.

İSTENİLEN BELGELER

Plastik Telli Dosya İçerisinde:

1-Mezuniyet belgesi (aslı fotokopisi)
2-Varsa Formasyon belgesi (aslı fotokopisi)
3-Nüfus cüzdanının (aslı fotokopisi)
4-Alanı olmayan öğretmenler 2020-2021 Yılı KPSS-10 sonuç belgeleri
5-Alanı olan öğretmenler 2020-2021 Yılı KPSS-121 sonuç belgeleri
6-Yabancı dil öğretmenleri 2020-2021 Yılı KPSS-120 sonuç belgeleri
7- Diğer alanlardan Yabancı Dil’e görevlendirilenlerin İngilizce-Almanca Kurs belgeleri
8- Diğer alanlardan Özel Eğitim ve Evde Eğitime görevlendirilenlerin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu belgeleri
9-Sosyoloji Bölümü mezunu olanlar Felsefe Öğretmenliğine (16 Kredi Felsefe-16 Kredi Psikiloji-8 Kredi Mantık) belgeleri
10- Sabıka kaydı belgesi

 

AKSARAY ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU DUYURULARI (TÜM İLÇELER) için tıklayın…

*******************************

E-Devlet’ten Başvuru, Sonuçlar, Son Başvuru tarihi ve daha fazlası için “2021-2022 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor” yazımıza göz atın.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır. Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.

E-devlet başvurusu dışında sistem üzerinden herhangi bir girişe izin verilmeyecektir. Başvurular dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. Değerlendirme aşamasında ise tüm yetki ve sorumluluk il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizde olacaktır. Başvurusu kabul edilen ve inha, onay tarihleri girilen adayların göreve başlatma işlemleri gerçekleştirilecektir.

e-DEVLET ÜZERİNDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2018 Ocak ayı ile beraber “Milli Eğitim Bakanlığı – Ücretli Öğretmenlik Başvurusu” modülü, e-Devlet’te yeni bir hizmet olarak devreye girdi. Bu hizmetle birlikte artık Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Resmi Okullarda Ücretli Öğretmenlik yapmak isteyenlerin Başvuruları tek bir noktadan alınmaya başlandı.

Başvurular dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. Değerlendirme aşamasında ise tüm yetki ve sorumluluk il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olacaktır.

E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenler e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, e-İmza ya da İnternet Bankacılığı ile işlem yapabilmektedir.

e-Devlet üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır, Resimli anlatım için tıklayın.

e-Devlet üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvurusu

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
BitcoinFiyat.Net, Bitcoin ve Kripto Para Haberleri


HIZLI YORUM YAP