DOLAR 20,9783 0.73%
EURO 22,5975 -0.26%
ALTIN 1.312,07-0,73
BITCOIN 5699010,73%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ücretli Öğretmenlik Nedir? (Hakkında herşey)

Ücretli Öğretmenlik Nedir? (Hakkında herşey)

ABONE OL
31 Aralık 2020 04:26
Ücretli Öğretmenlik Nedir? (Hakkında herşey)
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ücretli Öğretmen, MEB tarafından “Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirilen Öğretmen” olarak tanımlanmaktadır. Tanımı açmak gerekirse Ücretli Öğretmenlik, MEB’in çeşitli nedenlerle kadrolu öğretmen açığı bulunan Devlet okullarında ve kurumlarında öğretmen açığını kapatmak için ek ders ücreti karşılığı çalıştırdığı öğretmenlere verilen addır.

Ücretli Öğretmenlik Hakkında Sık Sorulan Sorular

İş arıyorsunuz ve Ücretli Öğretmenlik diye bir iş olduğunu duydunuz. Güzel de bu nasıl bir iş? Adı neden Ücretli Öğretmenlik? Ücretli Öğretmenlik nedir, kimler yapabilir, nasıl yapılır, şartları neler, maaşı ne kadar? Yazımızda kafanızda oluşan birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme Nedir? Detaylı Anlatım!

Yukarıda da açıkladığımız üzere “Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme” ile “Ücretli Öğretmenlik” aynı ifadelerdir. Çünkü bu iki iş tanımı da aynı kapıya çıkmaktadır yani aynı işten bahsedilmektedir. İlk cümle devletin, ikinci ise halkın bu işe verdiği isimdir. Bu iş için kısaca Kadrosuz Öğretmenlik te diyebiliriz. Devlet Okullarında Kadrolu Öğretmen olmak istediniz ama puanınız yetmedi vs gibi sebeplerle olamadınız. Ama devlet okullarında öğretmenlik yapmak istiyorsunuz. Nasıl yapabilirsiniz ya da yapabilir misiniz?

Evet, yapabilirsiniz ama kazancı sizi mutlu etmeyebilir!

MEB’e göre Ücretli Öğretmenlik; “Çeşitli nedenlerle öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı veya öğretmen ihtiyacı karşılanmakla birlikte, öğretmenin izin, rapor ve geçici görevlendirme gibi değişik nedenlerle ders görevlerini yerine getiremediği durumlarda eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi ve öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi için öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut (Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla) açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilmesi” şeklinde tanımlamaktadır.

Okullar öğretmen ihtiyaçlarını İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirirler. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de bu ihtiyaç karşısında öğretmenlik yapmak isteyen kişilere (ders saati üzerinden) bir sözleşme karşılığı görev verir. Bu bir öğretmen atama şekli değil tamamen MEB’in devlet kaynaklarını daha az kullanarak (daha az ücret ödemek suretiyle) öğretmen açığını kapatmaya yönelik bir uygulamasıdır. Kadrolu öğretmenlere nazaran devlet kaynakları 4-5 kat daha az kullanıldığından dolayı devlet bu uygulamayı tamamen ortadan kaldırma taraftarı değildir. Eğitim-Öğretim dönemlerinde MEB’e bağlı okullarda 100 bin civarında ücretli öğretmenin çalıştığı çeşitli kaynaklarca dile getirilmektedir. Sayı kadar yüksek olunca devletin kasasından daha az para çıkması sebebiyle bu işten neden vazgeçmediği daha rahat anlaşılmaktadır.

Neden Ücretli Öğretmenlik denilmektedir?

Elde edilen gelir girilen ders saati karşılığında yapılan Ek Ders Ücreti ödemesi olduğundan dolayı halk arasında adı “Ücretli Öğretmenlik” olarak anılmaktadır. Resmi olarak böyle bir tanımlaması yoktur. Halk arasında bu şekilde bilindiği için MEB kurumları da bildirimlerini genellikle bu şekilde yapmaktadır. Zaman zaman karşımıza “Ek Ders Ücreti Karşılığı Öğretmen Görevlendirmesi” Başvuruları, Sonuçları vb olarak ta çıkmaktadır.

Ücretli Öğretmen Kadrolu Öğretmen farkı nedir?

Kadrolu öğretmen, Eğitim Fakültesi mezunlarından ya da diğer bölümlerden mezun olup ta Pedagojik Formasyon belgesi alanlar arasından KPSS sınavına girip, elde ettiği puan ile Devletin açmış olduğu Öğretmen Atama Başvuruları sonucunda KPSS puan üstünlüğüne göre Devlet Okullarına Sözleşmeli Öğretmen olarak ilk ataması yapılan, atama sonrası en az 4 yıl çalıştıktan sonra girdiği sınavlar sonrası asaletini almaya hak kazanmış öğretmenlere verilen isimdir.

Kadrolu Öğretmenler;

  • Ücretli Öğretmenlerden yaklaşık 2 kattan fazla maaş alırlar
  • SGK primleri tam ödenir
  • Herhangi bir adli suç işlemedikleri sürece emekli olana kadar görevleri devam eder
  • Özlük haklarına sahiptirler
  • Yaz, kış, 29 Ekim, 23 Nisan vs tüm tatillerde ücretlerini tam alırlar
  • Emekli olduklarında “Emeklilik Primi” alırlar.

Ücretli Öğretmenler ise bu hakların hiçbirini alamazlar, yapamazlar, sahip değillerdir. Genel olarak farklar bunlardır.

Kimler Ücretli Öğretmenlik Yapabilir?

Lisans (4 yıllık Üniversite) Mezunları ve Ön Lisans (2 yıllık Üniversite) Mezunları ile Emekli Öğretmenler Ücretli Öğretmenlik yapabilirler. Lise ve altı eğitime sahip kişiler ise bu ise yapamazlar.

Mevzuatta;
Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;
Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate, kadar ek ders görevi verilebilir.
ifadesi yer almaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Şartları Nelerdir?

Bu konuyu daha detaylı ele aldığımız yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ücretli Öğretmenlik Şartları (2021)

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

*İlk olarak e-Devlet üzerindeki Ücretli Öğretmenlik modülünden başvuru yapmak zorundasınız. Bunu yapmayan kimseye ücretli öğretmenlik görevi verilememektedir!

>>> e-Devlet üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet başvurusu yaptıktan sonraki süreç il ve ilçelere göre farklılık gösterebilmektedir. e-Devlet üzerinden yaptığınız başvuruyu, başvuru yaptığınız il/ilçe mem sistem üzerinden onayladıktan sonra başvurunuz geçerli olabilmektedir. Genel başvuru şekli e-devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra başvurunuzun onaylanabilmesi için İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Başvuru Formu ve aşağıda belirtilen gerekli evrakların teslimi şeklindedir. Başvurular ilçelere Başvuru Formu ile yapılabildiği gibi bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri internetten de Online olarak başvuruları kabul edilebilmektedir.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nereye Yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvurusu ilk olarak e-Devlet üzerindeki Ücretli Öğretmenlik modülüne ardından da görev yapmak istediğiniz il/ilçenin milli eğitim müdürlüğüne yapılmaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

e-Devlet üzerinden başvuru sonrasındanda talep edilen evraklar genel olarak aşağıdaki gibidir.

  1. Ücretli Öğretmenlik İçin Başvuru Dilekçesi (İlçe MEM´den temin edilecek, müdürlüklerin web sitelerinden de temin edilebiliyor). Genel forma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
  2. Diploma / Mezuniyet Belgesi / Çıkış Belgesinin Aslı ve Fotokopisi (Yurtdışı okul mezunlarından denklik belgesi)
  3. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  4. Pedagojik Formasyon Belgesi / Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesi Fotokopisi,  (Eğitim Fakültesi Mezunları hariç) (varsa)
  5. KPSS Sonuç Çıktısı (varsa)
  6. Sabıka Kaydı (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  7. Kurs/Seminer Belgesi (varsa)
  8. Fotoğraf (1 adet)

Ücretli Öğretmenlik Başvuru Formu <<< İNDİR

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlar?

İlk dönem için okulların açılmasına yakın başlar diyebiliriz. Net bir başlama tarihi yoktur. e-Devlet üzerinden yıl boyu istediğiniz zaman başvuru yapılabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken başvuru yaparken hangi eğitim-öğretim dönemi için başvuru yapıldığının bilinmesidir. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönemi için başvuru yapacaksanız ve e-Devlet sistemine girdiğinizde 2020-2021 için başvuruların açık olduğunu görüyorsanız sistemdeki tarih 2021-2022 olarak değişene kadar beklemeniz gerekir. Bu da genelde Ağustos-Eylül aylarında olmaktadır. Aksi taktirde siz başvuru 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi için başvuru yaptığınızı zannedersiniz ama başvurunuz 2020-2021 için olacağından dolayı başvurunuzu onaylayacak il/ilçe milli eğitim müdürlüğü başvurunuzu göremeyecektir.

>>> 2020-2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? (Tüm Bilgiler)

Lise Mezunları Ücretli Öğretmenlik yapabilir mi ? (imam hatip lisesi)

İmam hatip lisesi dahil hiçbir lise mezunu ücretli öğretmenlik yapamaz.

Detaylı Lise Mezunları Ücretli Öğretmenlik yapabilir mi? makalesi için tıklayın.

ÖnLisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik yapabilir mi ?

Mevzuata göre Önlisans mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir.

Mezun olmadan Ücretli Öğretmenlik yapılır mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Ücretli Öğretmen olarak çalışabilmek için mezuniyet şartı aranmaktadır fakat artık pek uygulanmasa da bazı durumlarda istisnalar olabilmektedir. Özellikle geçmiş yıllarda doğu illerimizde yaşanan terör olaylarından dolayı köy okullarında öğretmen olarak çalışmak isteyen sayısı çok azdı. Devlet buralardaki okullara öğretmen gönderebilmek için kimi zaman öğretmenlik yapmayı kabul eden (mevzuatta olmasa da) lise mezunları ya da üniversite öğrencilerini görevlendirme yapabiliyordu. Özellikle de 4 yıllık üniversitelerde okuyan ama mezun olmamış lisans öğrencileri ilk 2 yıldan alttan dersleri kalmadıysa bunu belgelemeleri halinde önlisans şartlarını taşıdığı için görev alabilmekteydi.

Türkiye’nin diğer bölgelerinde de üniversiteden mezun olmadan ücretli öğretmen olarak görev yapanlar olduğu bilinmektedir. Bu durum genellikle ilgili ilçede öğretmen açığını karşılayacak sayıda başvuru olmamasından kaynaklı olarak yapılmaktaydı. Evet, eskiden üniversite mezunu olmayan kişiler için çeşitli mücbir sebeplerden ötürü ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri yapılıyordu ama günümüzde sosyal medya baskısı, devletin geçmiş yıllarda belli bir yıl tecrübesi olan ücretli öğretmenleri kadrolu öğretmen olarak atamasından dolayı KPSS ile atanmaya nazaran daha cazip gözükmesi ve günümüzde sayısı gittikçe artan öğretmenlik yapabilecek mezun sayısından dolayı mezun olmayan bir kişiye ücretli öğretmenlik görevlendirmesi verilmemeye başlanmış, son 2-3 yıldır başvuruların e-devlet üzerinden yapılmasıyla da bu durum tamamen ortadan kalkmıştır. Mezun durumda olmayan bir kişi sistem izin vermediği için e-devlet üzerinden başvuru yapamamaktadır. E-devlet başvurusu olmayan kişi MEBBİS Ücretli Öğretmen Modülü”ne eklenemediğinden dolayı da artık mezun olmadan ücretli öğretmenlik yapılamamaktadır!

Üniversite Öğrencisi Ücretli Öğretmenlik yapabilir mi ?

Üniversite öğrencisi ücretli öğretmenlik yapamaz. Bu sorunun detaylı cevabı “Mezun olmadan Ücretli Öğretmenlik yapılır mı?” başlığı altında verilmiştir.

Ücretli Öğretmen kaç saat derse girebilir

Ücretli Öğretmenlere haftalık (toplam) (en fazla) (5 gün x 6 saat) 30 saate kadar ders verilmektedir. Normalde dört hafta üzerinden hespladığınızda 4×30=120 saat/ay görev alabildiğiniz ortaya çıkar ama kalan 2-3 günün hafta içine denk gelmesi durumunda bu sayı 138 saat/ay’a kadar çıkabilmektedir.

Ücretli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alır?

Öncelikle bir ücretli öğretmenin maaşını nasıl hak ettiğinden bahsedelim. Ücretli Öğretmenler bir ay içerisinde kaç saat derse girerlerse o saat sayısının Ek Ders Ücreti ile çarpımı kadar maaş alırlar. Ek Ders Ücretleri her 6 ayda bir değiştiğinden dolayı maaşta değişmektedir. Son yıllarda her 6 ayda bir ek ders ücretine yüzde 3 ila 6 civarında cüzi bir zam gelmektedir. Bu konuyla ilgili olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz detaylı bir yazımız mevcut.

>>> Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu (2021)

Ücretli Öğretmen SGK Prim Gün Sayısı Nasıl Hesaplanır? Ücretli Öğretmen Sigortası Tam mı Yatıyor?

Başlıktaki sorularınızın cevabını “ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SİGORTASI KAÇ GÜN YATAR” yazımızdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Ücretli öğretmenlik için KPSS şart mı ?

Ücretli Öğretmen olmak için KPSS puanı şartı yoktur ama bazı ilçeler isteyebilir. Ancak, KPSS sonuç belgeniz varsa görevlendirmede öncelik elde edebilirsiniz.

Ücretli Öğretmenlik için Formasyon şart mı ?

Pedagojik Formasyon belgesi olmadan da başvuru yapılabilir ve görev alınabilir. Ancak, Formasyonunuz varsa görevlendirmede öncelik elde edersiniz.

Kadrolu Öğretmen varken Ücretli Öğretmene Ders verilir mi?

Kadrolu öğretmen varken okulda yine de öğretmen açığı varsa ücretli öğretmene ders verilebilir. Kararı okul idaresi verir.

Kadrolu Öğretmen gelince Ücretli Öğretmen gider mi?

Atamayla veya hastalığı, izni vb mazeretlerden dolayı görevde olmayan kadrolu öğretmen görevine geri dönerse ücretli öğretmenin görevine son verilir. Bu konuda ücretli öğretmenin görevde kalabilmesini sağlayabilecek herhangi bir kanuni hakkı yoktur. Ama okulda başka bir branşta açık varsa ve ücretli öğretmen bu branş için yeterliliğe sahipse okul idaresi takdirine bağlı olarak görev yapmaya devam edebilir. Okulda öğretmen açığı kalmazsa ücretli öğretmen görevlendirmesinin sonlandırıldığını, aynı ilçede başka bir okula görevlendirmesinin yapılmasını talep edebilir. Burada takdir hakkı ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüğündedir. Yeniden görevlendirmeyle ilgili olarak oluruna bırakmayıp ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüğüyle görüşülmesinde yarar vardır.

Ücretli Öğretmenlik Başvurularında Mülakat var mı ?

Hepsi yapmasa da mülakatla öğretmen görevlendirmesi yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri vardır.

Ücretli Öğretmen istediği zaman işi bırakabilir mi? (ücretli öğretmen istifası)

Herhangi bir şartı ya da kanuni yaptırımı yoktur, ücretli öğretmen istediği zaman işi bırakılabilir. Öğrencilerin mağdur olmaması adına okul idaresine bilgi verip, yerine yeni öğretmen atanana kadar göreve devam etmesi etiktir. Görevi bırakırken görevden ayrılma mazeret dilekçesi verilmesi doğru olan yaklaşımdır.

Örnek İstifa Dilekçesi için tıklayın.

Ücretli öğretmenler Öğretmen Kartı alabilir mi?

Bireysel başvuruda almak mümkün değildir fakat okulunuz toplu bir öğretmen listesiyle (adınızın geçtiği) ve üst yazıyla Kurum olarak İETT vb kurumlardan Öğretmen Kartı talebinde bulunduğunda alınabilmektedir.

Ücretli Öğretmen Sınav Gözetmenliği yapabilir mi?

Ücretli öğretmenlere normalde sınav gözetmenliği görevi verilmez. AÖF, ATA AÖF gibi üniversite sınavlarında görev alınabilmesi için okulunuzun sizi ilgili üniversitenin sistemine eklemesi gerekir. Kimi okul bu yapılamaz dese de bünyesindeki ücretli öğretmeni sisteme ekleyip sınavlarda görev almasını sağlayan okullar olabilmektedir. ÖSYM ve diğer Kamu kurumu sınavlarında ise o sınavlarda görevlendirilecek yeterli kadrolu öğretmen veya kamu görevlisi olmaması halinde mülki amirlerden (Kaymakamlık, Valilik) alınan onayla görev verilebilmektedir. Bu tür durumlarla genellikle yaz aylarında, kadrolu öğretmenlerin tatil yaptığı zamanlarda karşılaşılabilmektedir.

Ücretli Öğretmen Maaşını Nereden alır?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muhasebe bölümü, göreve başlayan ücretli öğretmenden kurumun çalıştığı bankadan bir hesap açtırmasını ister. Maaşlar her ay bu banka hesabına yatırılır.

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Zaman Yatar?

Normalde her ayın 1-10 arası yatar ama bu tarih sabit değildir, her ilçede farklılık gösterebilir. En doğru bilgiyi ilçe milli eğitim müdürlüğü muhasebe bölümünden alabilirsiniz.

Ücretli Öğretmenler Yaz Tatilinde Maaş alıyor mu?

Okulların 2. eğitim-öğretim döneminin bitmesiyle tatile girmesi sonrasında ücretli öğretmenin de okulla ilişiği kesilir, Sigortası sonlandırılır ve maaş alamaz. Eğer ücretli öğretmen DYK Yaz Kurslarında görevlendirilirse, yaz kurslarındaki görevi bitene kadar maaş alır.

Ücretli Öğretmenler Tatillerde Maaş alır mı?

Ücretli öğretmen sadece fiili çalıştığı günlerin parasını alır. Doğal afet, salgın, kar tatili, resmi tatil, vb ders işlenmeyen herhangi bir gün için ücret alamazlar.

1 Mayıs’ta Ek Ders Ücreti Kesilir Mi yazısı için tıklayın.

19 Mayıs’ta Ek Ders Ücreti Ödenir Mi yazısı için tıklayın.

23 Nisan’da Ek Ders Ücreti Kesilir Mi yazısı için tıklayın.

29 Ekim için Ek Ders Ücreti Ödenir Mi yazısı için tıklayın.

Kar Tatili Olduğunda Ek Ders Ücreti Ödenir Mi yazısı için tıklayın.

Ücretli Öğretmenler Resmi Törenlere katılmak zorunda mı?

Ücretli öğretmenin belirlenmiş bir görev tanımı yoktur, bu yüzden de resmi törenlere katılmak zorunda değildir. Buna rağmen okul idareleri tarafından kadrolu öğretmenle aynı statüde tutulabilmektedir. Bu yüzden de zorunluluğu bulunmamasına rağmen resmi törenlere katılması istenebilir. Okul idaresiyle ters düşmemek adına birçok ücretli öğretmen bu tür durumları kabul etmek durumunda kalmaktadır. Burada karar ve uygulayacağı hareket şekli kişinin iradesindedir.

İkinci dönem Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman başlar?

Her ilçede başvurular açılmaz. 2. dönem başvuruları genelde Şubat Tatili öncesinde başlar.

2. Dönem Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Ne zaman Başlıyor yazısı için tıklayın.

Ücretli Öğretmenlik Sonuçları Ne Zaman belli olur?

Ücretli öğretmenlik 1. dönem sonuçları genel olarak Eylül ayında belli olur.

Detaylı Ücretli Öğretmenlik Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak yazısı için tıklayın.

Ücretli Öğretmenlik için birden fazla yere başvurulur mu?

e-Devlet Ücretli Öğretmenlik Modülü buna izin verirse yapabilirsiniz.

Birden fazla İlçeye Başvuru yapabilir miyim yazısı için tıklayın.

Ücretli öğretmenlik yapanlar Doğum Parası alabilir mi ?

Ücretli Öğretmen doğum yaptığında doğum izni parasını alabilir. Ücretli öğretmenin SSK ile ilişiği kesilmiş ise, doğum izni parasını alabilmesi için ilişik kesildikten sonraki 9 gün içerisinde doğum yapmış olması gerekir.

Ücretli Öğretmen Doğum İzni Parası Alabilir mi yazısı için tıklayın.

Ücretli Öğretmen MEBBİS veya EBA şifresi alabilir mi ?

Alabilir. Detaylarını öğrenmek için Ücretli Öğretmen EBA Şifresi Alma yazısına tıklayın.

Ücretli Öğretmenlik Hakkında (Özet olarak) Bilinmesi Gerekenler

*Haftada en fazla 30 saat derse girebilir.
*SGK Primleri genel olarak 15 gün üzerinden yatırılır. Kalan günleri tamamlamak isterseniz cebinizden ödemelisiniz.
*Resmi tatiller, kar tatili vb doğal afetler sebebiyle eğitim öğretime ara verildiği günler için ek ders ücreti alamazlar. Fiili girilen ders saati ne kadarsa o kadar ücret alırlar.
*Yaz Tatili başladığında sözleşme bitmiş olur yani işsiz kalmış olurlar. Yeni dönemde tüm başvuru ve sözleşme işlemlerini en baştan yapmak zorundadırlar.

Ücretli Öğretmenliğe dayanak; 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesidir.

657 S.D.M.K. 89. Md.

“Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir.”

Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar “1/12/2006-2006/11350” tarih ve sayılı “Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin” Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Karara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Yukarıdaki bilgilerden daha fazlasına ve Ücretli Öğretmenlik Başvuruları ve Sonuçları ile ilgili yapılan açıklamalara en hızlı şekilde ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.

Ücretli öğretmenlik hakkında herşeyi bulabileceğiniz en çok sorulan sorular ve cevaplardan oluşan çok sorulanlar sayfasındasınız.

Ücretli Öğretmenlik yapan, yapmak isteyen, ne olduğunu bilmek ve nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen kişilerin bu iş dalı hakkında; Ücretli öğretmenlik nedir, başvuru nasıl ne zaman ve nasıl yapılır, görevlendirme sonuçlarını nasıl öğrenirim, birden fazla yere başvuru yapılır mı, Maaşı ne kadar, ön lisans mezunları başvuru yapabilir mi,
sigortam tam yatar mı, mülakat var mı, tatil günleri ücret ödenir mi vb akıllarda oluşan bütün sorularınıza kısa ve öz cevaplar bu sayfada. Zaman içerisinde yeni sorular ve konular oluştukça da yazıya eklenecektir.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Öğrenilir, Duyurular Nasıl Takip Edilir?

Hangi il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğünün başvuruları nasıl kabul ettiği genellikle ilgili milli eğitim müdürlüğünün internet sitesinde duyuru olarak yayımlanmaktadır. UcretliOgretmenlik.Net olarak biz bu duyuruları anlık olarak takip edip sitemizde paylaşmaktayız. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin duyurularını tek tek takip etmek zor olabilmektedir. Eğer Türkiye’de ki tüm duyuruları anlık ve güncel olarak öğrenmek istiyorsanız sadece sitemizi aşağıdaki sosyal medya kanallarımızdan ya da Google News üzerinden takip etmeniz yeterlidir.

Sitemizi facebookinstagramtwittertelegram ve pinterest sosyal medya hesaplarımızdan ve Google News üzerinden anlık olarak, e-posta aboneliği ile de günlük bildirim e-postası alarak takip edebilirsiniz.

>>> Google News abonesi olmak için tıklayın…

İnternet sitemizde ve Sosyal medya hesaplarımızda birçok sorunun cevabı mevcuttur!

Facebook : https://www.facebook.com/ucretliogretmenlik.net

Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/312238099209195

İnstagram : https://www.instagram.com/ucretliogretmenlk/

Pinterest : https://tr.pinterest.com/ucretliretmenlik/

Twitter :  https://twitter.com/ucretliogrtmen

Telegram : https://t.me/ucretliogretmenlk

www.ucretliogretmenlik.net

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (3)
  • Adsız

    Ya ne gerek var bu ücretli öğretmene anlamıyorum ki bir sürü atanamayan öğretmen varken üstelik kendi bölümünü okuyan insanları değil tek kelimeyle adaletsizlik!!!!!

    • Adsız

      devlet 1 ucretli ogretmen basina 4bin tl kar ediyor sence ?

  • Unknown

    En kutsal meslek olan öğretmenliği bu hale , ayaklar altına aldınızya ne desem boş

    Bir öğretmen olarak bu yaptığınızı kınıyorum

BitcoinFiyat.Net, Bitcoin ve Kripto Para Haberleri


HIZLI YORUM YAP