DOLAR ₺46,98
EURO ₺53,66
ALTIN ₺6.212
BITCOIN $63.823
🌤️ 18°C
SAAT 00:00:00

Polis Akademisi 10. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Başvuruları Başlıyor

Polis Akademisi, 10. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi için 400 emniyet mensubunun rütbe terfi eğitimi alacağını açıkladı. Eğitim programına 360 erkek ve 40 kadın öğrenci kabul edilecek.
Başvuru 👤 Tarık Bilge ⏱️ 3 dk okuma 📅 Temmuz 10, 2026
Paylaş: Facebook Twitter / X WhatsApp

Polis Akademisi Başkanlığı Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı, emniyet teşkilatında görev yapan polis memurları için önemli bir kariyer fırsatını duyurdu. 2026-2027 eğitim dönemi kapsamında gerçekleştirilecek 10. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi için 400 emniyet mensubunun rütbe terfi eğitimi alacağı açıklandı.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) bünyesinde yürütülecek eğitim programı kapsamında, toplamda 400 öğrenci kabul edilecek. Kontenjan dağılımı, 360 erkek ve 40 kadın öğrenci olarak belirlendi. İki yıl sürecek yoğun bir akademik ve mesleki eğitimin ardından mezun olan polis memurları, “İlk Derece Amirlik Sertifikası” almaya hak kazanacak.

Ön Başvuru ve Sınav Ücreti

Eğitim sürecine dahil olmak isteyen adayların, en az dört yıllık lisans düzeyinde bir yükseköğretim programından mezun olmaları ve meslekte fiilen iki yıllık hizmet süresini tamamlamış olmaları gerekiyor. Adaylarda ayrıca son iki performans değerlendirmesinin “iyi” veya “çok iyi” seviyesinde olması, aktif bir durdurma cezası bulunmaması ve meslekten çıkarma gerektirecek herhangi bir adli veya idari soruşturmaya tabi olmamaları şartı aranıyor.

Ön başvurular, 13 Temmuz 2026 saat 09.00 ile 20 Temmuz 2026 saat 23.59 arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Başvuru sürecini başlatan adayların, 16-24 Temmuz tarihleri arasında Halk Bankası’nın ilgili hesabına 6.000 TL yatırmaları gerekmektedir. Şehit veya vazife malulü yakını olanlar ile gazi unvanına sahip adaylar sınav ücretinden muaf tutulmuştur.

MEB Yasal Mevzuat Bilgileri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen yasal mevzuata göre, polis memurlarının rütbe terfi eğitimi alması için belirli şartları taşımaları gerekmektedir. Buna göre, polis memurlarının en az dört yıllık lisans düzeyinde bir yükseköğretim programından mezun olmaları ve meslekte fiilen iki yıllık hizmet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, MEB tarafından belirlenen performans değerlendirmesi şartları da polis memurlarının rütbe terfi eğitimi alması için önemli bir faktördür. Polis memurlarının son iki performans değerlendirmesinin “iyi” veya “çok iyi” seviyesinde olması, aktif bir durdurma cezası bulunmaması ve meslekten çıkarma gerektirecek herhangi bir adli veya idari soruşturmaya tabi olmamaları gerekmektedir.

👤

Tarık Bilge

Milli Eğitim Bakanlığı yasal mevzuatları, öğretmen atamaları, kılavuzlar ve sınav görevlendirmeleri konularında uzmanlaşmış kıdemli eğitim editörü.

🔗 İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Fikrinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir