Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan ‘İlk Defa Görevlendirilecek Yönetici Akademi Semineri’ ile ilgili süreçte yaşanan aksaklıklar ve takvim değişikliği iddiaları, yönetici adayı öğretmenler arasında yoğun bir merak ve belirsizlik ortamı oluşturdu.
Takvim Sapması ve Güncel Gelişmeler
Milli Eğitim Akademisi tarafından daha önce paylaşılan Yönetici Yetiştirme Programı takvimine göre, eğitimlerin 29 Haziran – 8 Temmuz 2026 tarihleri arasında tamamlanması öngörülüyordu. Ancak söz konusu tarih aralığının geçilmesine ve resmi bir duyuru yapılmamasına rağmen takvimin işletilmemiş olması, adaylarda sürece dair soru işaretlerini artırdı.
Eğitim Görevlisi Başvuru Formu İddiası
Yaşanan bu belirsizlik süreci içerisinde, eğitim camiasında teyide muhtaç ancak geniş bir şekilde dolaşıma giren bir Google Form dikkatleri üzerine çekti. ‘İlk Defa Yönetici Olacak Adaylara Yönelik Yönetici Yetiştirme Programı’ başlığıyla hazırlanan bu formda, eğitimlerin 13-23 Temmuz 2026 tarihleri arasında Ankara’da düzenleneceği bilgisi yer alıyor. Söz konusu formun, seminer süresince görev alacak eğitim görevlilerini belirlemek amacıyla oluşturulduğu ifade ediliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan MEB mevzuatı uyarınca, yöneticilik görevlendirmeleri sırasında adayların gerekli şartları taşıması ve ilgili eğitimleri tamamlaması gerekmektedir. Adaylar, bu süreçte MEB tarafından zveřejştirilen takvim ile ilgili güncellemeleri takip etmeli ve resmi duyuruları beklemelidir.
MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından henüz konuyla ilgili resmi bir atama takvimi yayınlanmadı. Eğitim camiası, özellikle silsile yöntemiyle gerçekleştirilecek yeniden yönetici atamalarının ardından planlanması gereken bu sürecin, Personel Genel Müdürlüğü tarafından ne zaman netleştirileceğini ve resmiyet kazanacağını bekliyor. Adaylar, mağduriyet yaşamamak adına bakanlıktan yapılacak resmi açıklamaya odaklanmış durumda.