DOLAR ₺46,98
EURO ₺53,66
ALTIN ₺6.212
BITCOIN $63.823
🌤️ 18°C
SAAT 00:00:00

YKS Adayları Dikkat: e-Okul’da Onaylanması Gereken Tarihler ve Eğitim Bilgileri

YKS sonuçları sonrası adayların tercih maratonu yaklaşırken, ÖSYM ve MEB önemli bir duyuruda bulundu. Adayların eğitim bilgilerini kontrol edip onaylaması gerekiyor.
Eğitim 👤 Tarık Bilge ⏱️ 3 dk okuma 📅 Temmuz 9, 2026
Paylaş: Facebook Twitter / X WhatsApp

YKS sonuçlarının ardından adaylar için tercih maratonu yaklaşırken, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hayati önem taşıyan bir duyuruda bulundu. Üniversite hayali kuran binlerce adayın, yerleştirme işlemlerinde mağduriyet yaşamaması için e-Okul ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini kontrol edip onaylaması gerekiyor.

Eğitim Bilgileri Onay Süreci

2026-YKS’ye başvuran tüm adayların, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan eğitim bilgilerini 23-30 Haziran 2026 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (AİS) kontrol ederek onaylamaları gerekiyor. Eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata tespit eden adayların, bu tarihler arasında kendi okullarına başvurarak MEB e-Okul sistemindeki hatalı bilgileri düzeltmeleri şart.

Okul Birincileri İçin Kritik Tarihler

2025-2026 eğitim-öğretim yılı ortaöğretim kurumları okul birincisi bilgileri, 16 Temmuz 2026 tarihinde elektronik ortamda MEB e-Okul sisteminden ÖSYM sistemine aktarılacak. Okul birincisi olan adayların, bu bilgilerini hem kendi okullarından hem de ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden 17-22 Temmuz 2026 tarihleri arasında kontrol etmesi gerekiyor. Herhangi bir yanlışlık durumunda düzeltmelerin 22 Temmuz 2026 saat 16.00’ya kadar e-Okul sisteminde yaptırılmış olması zorunlu.

MEB yasal mevzuatına göre, okul birincileri için geçerli olan ek puan ve diğer avantajlar, adayların yerleştirme işlemlerinde önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle, adayların bu tarihleri dikkatlice takip etmeleri ve gerekli düzeltmeleri zamanında yapmaları gerekmektedir.

ÖSYM, adayların bireysel olarak veya okulların doğrudan ÖSYM Başkanlığına yapacakları değişiklik/düzeltme taleplerine kesinlikle işlem yapılmayacağını vurguladı. YKS değerlendirme işlemlerinin Temmuz ayında, yükseköğretim programları tercih işlemlerinin ise Temmuz-Ağustos aylarında yapılacak olması nedeniyle, bu süreçten sonra bilgilerde hiçbir şekilde düzeltme yapılamayacak. Mağduriyet yaşanmaması ve hukuki sorunlarla karşılaşılmaması adına tüm işlemlerin belirtilen süreler içinde MEB e-Okul sistemine işlenmesi ve takibinin yapılması gerekiyor.

👤

Tarık Bilge

Milli Eğitim Bakanlığı yasal mevzuatları, öğretmen atamaları, kılavuzlar ve sınav görevlendirmeleri konularında uzmanlaşmış kıdemli eğitim editörü.

🔗 İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Fikrinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir