DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21548911,82%
İstanbul
17°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır

ABONE OL
3 Eylül 2020 06:08
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır Resimli Anlatım. E-Kurs Sistemine ilk Kayıt ve Şifre Oluşturma Nasıl Yapılır? Başvuru Kaydı Çıktısı Nasıl Alınır? Online Kayıt Sonrası İlçe MEM Onayı Gerekli Mi? Başvuru Esnasında Teslim Edilecek Evraklar Nelerdir? Bu Soruların Cevaplarına ulaşmak için okumaya devam edin…

Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte devreye sokulan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 1. Dönem, 2. Dönem ve Yaz Dönemi olmak üzere 1 sene içerisinde 3 kez Öğretmen başvurusu alınır. DYK Kursları Ortaokul ve Liselerde eğitimi verilen dersler içerisinden Veli talepleri doğrultusunda açılmaktadır.

Sistem başvurulara yılda 3 kez belli tarihler arasında açılmaktadır. Bu tarihler içerisinde başvurusunu yapanlar, son başvuru tarihine kadar başvurusunu ilçe milli eğtim müdürlüğüne onaylatmak zorundadır. Bunun için başvuru çıktısı ve teslim edilecek evrakların, başvuru yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekiyor. Evraklarını teslim etmeyen kişilerin başvuruları İlçe MEM tarafından onaylanmayacağı için başvurunuz kabul edilmemiş sayılır.

Destekleme Kursları için Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)?

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Ücretli Öğretmenlik Başvurusu “https://e-kurs.eba.gov.tr” adresinden her başvuru döneminde yeniden yapılmaktdır. Başvuru yapabilmek için öncelikle Bakanlığın sistemi başvurulara açması gerekmektedir.

Aşağıdaki anlatımda Mozilla (internet tarayıcısı) kullanılmıştır!

E-KURS.EBA.GOV.TR (tıklayınız) edresine gidilerek “ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ” butonuna basılır.

Sisteme ilk defa giriş yapacak olanlar Kullanıcı girişi ekranının
altındaki “Ücretli Öğretmen Kayıt Ekranı” butonuna basmalı.

Açılan ekranda istenen Kimlik Bilgileri doldurulur ve Şifre Oluşturulur. Sisteme giriş yapılır ve istenilen bilgiler varsa doldurulur. Bilgilerin doğruluğunu beyan ettiğiniz kutucuğu işaretlemeyi unutmayın. Gerekli bilgiler doldurulup şifre oluşturduktan sonra sağ alttaki “Devam Et” butonuna basılır.

Açılan 2.adım ekranında Eğitim Bilgileri girilir. Bir alt bölüm yani 3.adımda Kurs Vermek İstediğiniz İl ve İlçe Bilgileri girilir. Burası başvuru yapmayı düşündüğünüz il ve ilçe bilgilerinin girildiği yerdir. Gerekli Bilgiler girildikten sonra “Başvuru İşlemini Tamamla” butonuna basılarak başvuru işlemi tamamlanır.

Not: Normal ücretli öğretmenlikte birden fazla ilçeye başvuru yapabilmek mümkünken DYK Ücretli Öğretmenlik Başvurularında sadece tek bil ilçeye başvuru yapılabilmektedir. Başka bir ilçeye başvuru yapmak isterseniz önce başvuru yaptığınız ilçeden başvurunuzu iptal ettirmek zorundasınız. Yoksa sistem yeni başvuru için girişinize izin vermez.

Başvuru tamamlandıktan sonra “Başvuru Formunu Yazdır” ekranı açılır. Burada ilgili butona bastığınızda başvuru formunuz yeni bir sayfada açılır ve buradan klavyedeki Ctrl ve P (Ctrl+P) tuşlarına birlikte basarak Başvuru Formunuzu yazıcıya gönderebilirsiniz.

 

DYK Kurslarına Ücretli Öğretmenlik Başvurunuz bittikten sonra Çıktısını aldığınız formda belirtilen Teslim Edilecek Evrakları, formu doldururken Kurslarda Görev Almak için belirttiğiniz (Başvuru yaptığınız) İlçenin Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeniz ve Başvurunuzu Onaylatmanız Gerekmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilecek Evraklar Nelerdir?

*Başvuru Formunun Çıktısı

*Mezuniyet Belgesi veya Diploma Fotokopisi (Aslı getirilecek)
*Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslı getirilecek)
*Formasyon Belgesi (varsa) Fotokopisi (Aslı getirilecek)

Başvuru Evrakları Ne Zaman Teslim Edilecek?

E-KURS sistemine Online Başvuru yapıldıktan sonra Kadrolu Öğretmen ve Ücretli Öğretmenler için MEB’in DYK Kılavuzunda belirttiği başvuru tarihleri arasında istenilen evraklarında teslim edilerek sistem başvurulara kapatılmadan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ilgili sistemden İlçe Onayının verilmesi gerekir. Bu yüzden istenilen evrakların başvuru yapılan İlçe MEM’e elden teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim sonrası İlçe MEM evrakları inceler ve bir eksik yoksa sistemden başvuru onayını verir.

Ücretli öğretmenlerin okula yerleştirme işlemleri İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılır.

Ücretli Öğretmenler Başvurularını her dönem yenilemek durumundadır. Şifresini Unutanlar sistem üzerinden yeni şifre oluşturamadıkları taktirde Başvuru yaptığı veya yapacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bürosuna Müracaat Edebilir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzu (2017-2018) için Tıklayınız…

DYK KURSLARI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARINDA SIK SORULAN SORULAR için tıklayınız…

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (13)
  • Unknown

    Başvuru tarihleri bitti mi ?

  • Unknown

    hesap nasıl açıcaz arkadaşlar ? şifrem falan yokki

  • Hayas

    Ben ankarada milli eğitim müdürlüğünde basvurumu yapmistim. Şifremi biliyorum. Giriş yaptım ve İzmiri tercih ettim. Tekrar milli eğitime gidip onaylatmam gerekiyor mu ?

  • Adsız

    Başvuru tarihi belli mii ?

  • Unknown

    çıktı alamıyorum sistemde hata oluştu diyor. ne yapabilirim

  • Hticegok

    Başka ilden onaylata bilirmiyiz. A şehrinde yapmak istiyorum ama B şehrinden onaylatabilirmiyim

  • Unknown

    Ben başvuru yaptım lakin tc numaramin sonunda farklı rakamlar oluyor bi kaç kez yeniledim yine aynı duzelmiyor yardım !!

    • Unknown

      Hayır aynı ama her defasında farklı bir numara oluyor acaba kendileri mi veriyor bilemedim

    • Unknown

      bende de aynı sorun oluştu siz düzeltebildiniz mi sorunu?

  • Unknown

    arkadaşlar TC Kimlik numaramı yanlış yazmışım nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı

  • Adsız

    hem din kültürü ahlak bilgisi derslerine hem de İHL meslek derslerine girebiliyoruz biz..
    bunun için iki kayıt mı yapmam gerekiyor..

  • Unknown

    Giriş kısmında şifremi girince kabul etmiyor, yeni şifre isteyince de onaylama kodu belirsiz çizgiler çıkıyor. Bunu duzeltmezseniz sizi cimerden şikayet edecem bilgimiz olsun.

BitcoinFiyat.Net, Bitcoin ve Kripto Para Haberleri


HIZLI YORUM YAP